Ce înseamnă alegerea unor echipamente fotovoltaice de calitate?

Un rol foarte important în alegerea echipamentelor unui sistem fotovoltaic îl are dimensionarea corectă a acestuia. Fiecare marcă de panouri și invertoare are un design tehnologic, o eficiență, o durabilitate și o garanție specifică. În privința invertorului trebuie să ții cont de eficiența lui, de tensiunea de intrare continuă, tensiunea de ieșire alternativă, frecvența și circuitele potrivite.

Panourile trebuie să prezinte un randament ridicat și o eficiență bună, pe lângă garanțiile oferite de producător pentru produs și eficiența acestuia în timp.

Din perspectiva Greensun, cum s-au schimbat lucrurile în ultimii 2-3 ani, caracterizați atât de șocul indus de pandemia de Covid-19, cât și de marea repoziționare a UE către energie verde, cu ținte mai ambițioase și cu restricții mai ferme pentru tehnologiile concurente?

Toți factorii menționați mai sus, precum Covid-19, legislația europeană prin proiectul “Green Deal”, cât și contextul economic global, orientat către folosirea surselor regenerabile pentru producerea de energie electrică și evitarea emisiilor CO2, au avut un mare impact asupra consumatorilor locali de energie electrică.

Ca urmare, interesul pentru proiectele de energie din surse regenerabile a crescut puternic. Noi astăzi ne implicăm activ alături de asemenea consumatori în identificarea de soluții “verzi” și prietenoase cu mediul.

Pe care dintre promisiunile lansate de autoritățile din România le vedeți că fiind mai utile pentru dezvoltarea pieței locale de energie solară și care considerați că se va concretiza mai curând?

Toate inițiativele lansate de autoritățile noastre au ca scop adaptarea la contextul european și îmbunătățirea pieței locale. Este clar că, aflându-ne într-o nouă perioadă de tranziție a pieței de energie electrică, trebuie să avem răbdare și să ne gândim la impactul acestora pe termen lung. Părerea mea este că cea mai apreciată și imediată schimbare cu un impact semnificativ pe care o așteptăm în viitorul apropiat va fi legea compensării directe.